Thursday, September 30, 2010

HATIKU....

Mulanya dunia HATIku kelam di telan suram,
Tidak mekar bunga ros indah,
Senyuman suria hanya yang ada.

Dia, HATI kenali di suatu hari,
Detik masih berbelah bagi,
Padanya kumbang ini bertandang pergi,
Tanpa memetik haruman wangi.

Dunia hatiku melukis ros indah itu,
Isi hatiku menyebarkan lakarannya,
Tapaknya singgah dipersada merah,
Senyumnya indah bak pandangan bunga.

Kononnya dunia hatiku bermain maya,
Karma itu penentu garisnya.
Namun, Isi hatiku bercerita nyata,
Betemu mula dunia merah.

Dunia hatiku kini bersama isinya,
bercerita sama pandangan berbunga,
Dunia hatiku kini bercahya,
menebar indah bersama Dia......


Dia yang HATI kenal pada awalnya.....
 
 

wink**
sayonara

ke-bz-an MELAMPAU

huuuuuuuuuuuuu..
apew maksud post nie?????
y pasti aku sgt2 bz..
bz ngan asgmnt..so tak dapat nak update blog..
nak wat blog kne laa msukkn picca2 sokongan kan..
tapi......................
kat cnie byk sgt ptnakan virus..so..adekah aku brani tuk cucuk pndrive aku kat pc2 y adew dsini lg??????
pham2 laa korang ngan jwpn aku yea..huhuhu..da laa aritu c en trojan makan sumer data2 dalam pndrive aku..sumer picc2 y cute2 tuk wallpaper hilang!!!!!!!!!!!!!!!! sakityee atiku..pastu tak pulak c en trojan nie nak mntak maaf..sbbkan die laa aku tak nak daa cucuk pndrve kat cnie...kang kne mkn lg..mati aku..giler apew nak kne wat blik asgmnt2 tue...den..kat sni aku dibebani dgn byk asgmnt..
tapi mggu nie last..da smpai due date die kan..kne laa antar..tggl presentation jew ag nie...huhuhuhu..moge2 tak dhentikan ditengah jalan..bakal kne tolak markah kalo terhenti tgh jalan tue beb....lepas aku free dari sumer nie..aku nak update blog nie..so..byk laa cter2 baru y korg akan tau pada y nak tau terutama 'awak'..
eyeeee..
awak laaa y sukew bce blog sy nie..awak y berbibir merah..klo salah..
sori!!!.teke jew...
hehehehehehe..
k laa..anti smbung ag k...byk cter nak dimasukkn nie..tggu mse y sesuai jew..tyme tue internet msti bgus2..loading tak lmer2 n tak ttggu2..
k..papai..

wink**
sayonara

Tuesday, September 7, 2010

5minit di karambunai


welcome to karambunai lagoon park!!!!!


ni laa kami..kami laa y telah msuk ke alam kawasan karambunai nie tnpe membayar walau satu sen pun..baikyee abang tue..mekasih laa yea..ni pun atas bantuan ayah pp y mntakkn kebenaran tuk pihak kitorang..huhuhuhu..sgt terharu..saksikan laa perjalanan kami disana yea wpun hnye 5minit..

tibe dalam kul tak ingat..y pasti pagi kot..tapi cuaca di atas mcm da tghari..tp kan..tuk mkluman sumer..waktu disana leyh diibaratkan cam awal sejam dri mase kt semenanjung..mule2 agak kekok..tp lps sebulan..biasa sudah..best dok kat sabah..ngeeeee..


jelas tak jelas..tak pew2..bia sy terangkan syarat2 nak msuk dalam kawasan nie..
nextime leyh laa korang datang bawak family ( ni y rse nk mntak gaji kat pengurus lagoon ni)
da tolong promote kan..k..masuk nak kte mahal tak laa mahal sgt..tapi boleh laa..jom tgk hargeyee..
untuk kanak-kanak - RM 5.00 stu kepala
untuk kaum dewasa - RM 10.00 satu kepala
n..tempat nie hnye beroperasi dari jam 9.00 am - 5.00pm setiap hari..

tyme kitorang datang sini..tak laa ramai sgt org..tu y wat kitorang slumberk yaya bergmbira n menikmati pmndangan kat sane..sronok gak laa..'macam-macam' adew taw..

antaranya........

nampak tak???
wat2 laa nmpak k..
sronok gak laa aktiviti kat sne..leyh njoy..
tapi kitorang tak laa wat sumer tue..5minit jew kan..mne laa sempat wpun bju da sedia d dalam kete..tggl nak terjun dalam air jew..tp tak derk kesempatan dalam kesempitan..
so...tgk jelaa org bersantai disitu smbil snap picca...
lagi stu sy nak gtau..

tiada penyelamat y bertugas..
berenang atas risiko sendiri..
itu laa kate2 peringatan dri pihak karambunai lagoon k..
so..kpd y kcik2 tue..mntak bntuan org besar2 tgk k..
sy hnye laa mnusia biase y hnye mmpu posing kat ctu..bukn tuk tlg korg y kelemasan..
nnti takot,dr sorg jd 2 org lak y lemas..byk kjew anti..
tp takpew..best apew lemas beramai2 n berjemaah kan..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu....

antara mnde2 y adew disana n y sempat kitorang berposing adalah seperti dibawah k..


ni laa antara kawasan2 menarik y adew kat sne..
y bestyee..adew pokok y smer tggi ngn aku..wah..tgk laa..pndek kan pokok tuee..
sesuai laa jd geng aku..hehehehehe..
n kepada sesiape y sukak sama chase..main laa korg puas2..besar lg tue..
korg sdri nak jd askar,king,queen pon leyh gak..
tak derk y melarang..
huhuhuhuhuhuhu..
sronok gak laa wpun tmpat yee agak kcil..
tak muat klo sumer dak ums serbu tmpat nie..
mau pengsan c manager kat situ..


cantekyee kan..ujan tyme nie..untuk makluman..ni kat tg aru..out of story jap..sjew nak selitkan..wat tatapan umum..sesuai tuk sumer lapisan masyarakat..
k laa..jumpe lagi di blog y lain..smge terhibur..y tak terhibur tue..errrmmm..no komen..nasib korg..
n..jemput2 laa kew sabah yea..besh kat sini..
n bnyak lg tmpat best..yeahhhhhh...
n..sebelum terlupe..maaf laa pihak karambunai lagoon coz kitorang terlebih2 mse..
tu tndeyee tmpat korang 'best'..hehehehehe..
smpai tak tau kat ne nak bergambar..
apepun..mmg cantek

wink**
sayonara

1st tyme in Sabah

Smpai2 je ak kt sbah nie,rse cm nak blek pun yee nk trjun laut pun yee!! Tp cgu rushi ckp,klo nk trjun2 pun,plih tmpt y famous..kt ne tmpt fmous kt cnie? 1b o kk ? 1b la kn,grand sket..selg bbrpe mggu kt cnie,aku da leyh la cket suaikn dri kt cnie..kkwn ak rmai dr sbah n srawak..oh..mereke amat lmbut n kkadg ganasyee..my best buddy here fifie n mamat..n kkwn y rpat2 adlh mas,diana,jue,reen..kakak y tsyg adlh kak nisa..hehe..lately nie,bz jew..meetg,asgmnt..sume kne manage btl2..tmbh ngn puase..ap2 pun,tmpt plncgn kt cnie byk y best2 tp blom diterokai lg..myb nextime..still got tyme..3thun kt cnie..ntah2 ak jd pete sbah anti..sbulan lbh kt cnie ad laa gak wt aku rse cm mls nk blek smnjung..haha..tp ttp nk blek sbb nk story morry mcm2 kt family ak psl sbh n my campus life..

Nextyme kte cntinue cter..

Wink**
sayonara..

sekitar minggu suai mesra

ni adalah citer sekitar bulan minggu suai mesra Universiti Malaysia Sabah
kemasukkan student tuk tahun nie sgt2 ramai..mencecah 4000 orang..wow!!!!
tyme prog nie berjalan,fasi2 kami adew y gtau y dorg tak sgke stud ums tuk sesi 2010/2011 nie ramai camni..amek ko..nasib laa..kami sumer terpilih kan..hehehehehe..harung jela..
sepanjang mggu nie berlangsung,kami telah belajar byk mnde..
  1. jait bju btik tuk dikcikkn
  2. rebut bas
  3. beratur tyme amek mkanan free
  4. tido dalam DC
  5. berebut tuk msuk DC
dan lain-lain..hehehehe.. ( ni klo NC bce nie,besok gak barang2 aku dhumban kuar)

tapi..y sebenar2nyee..kitorang adew laa gak diajar tuk berdikari sikit2..kepada aku y homesick tuk beberpe mmgu kat sabah tue mmg xmmpu nak wat pe2 laa..pikir nak blik umah jew..aish...apela y adew kat umah tue..plik sgguh dri ku nie..neway..part y syok dalam ums msm adalah part senam erobik..mmg best giler..leyh terkuar anak tekak mnjerit tymr tue..sgt2 njoy..sronok sgt2..
here got some photo tuk dilihat..
hayati kerana ini satu memori y takkn berulang lagi..\
eheeeee...........

sesak ark????? ramai orang kan..aduyai..mne barisan nie????? btul laa kn ngn apew y diajar..


dalam DC y gah n cun..


masih mndgr ceramah wpun sedang bermimpi..tak leyh wat pew..ngntok sgt2..hehehe..

hari y paling best..leyh mnjerit kuat2 n hari dimana aku puyer kunci bilik hilang..
waaaaaaaaaa... sebaik jumpe blijk..mekacih ler YDP klej E..

kami berjanji akan...................................... bla bla bla...

wah..spew nie???? spew2 jela..
jnji org dalam pic nie bahagia..
n kami nak ucapkan slmat datang kew ums n sabah..
eheeeee.......

wink**
sayonara..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget