Friday, January 28, 2011

TYPE A n TYPE B ??????

arini.... jumaat.. aku study pasal personaliti.. yang siokyee group aku y terdiri daripada

  • aku
  • jum
  • pp
  • dak ktan (tak hadir, uk2 batu)
  • chinese boy
p/s : tak tau ag nme dorg apew

sambung..... kitorang dapat tajuk pasal personaliti dari carl jung yang merupakan seorang daripada psikologist.. die menceritakan tentang personaliti type A and type B.. pada korang2 yang rajin masuk bilik kaunseling mesti tak penah dgr type personaliti nie kan???? aku pun pnah gak dgr tyme skol dulu.. tapi tak ingt.. skunk baru aku ingt.. tu msuk dalam blog nie.. tak de topic daa kan.. sekali sekale ilmiah laa skit kan.. hehehe.. k... lets talk about topic today.. type A n B personality.. ringkas jew.. n pasni.. korang nilai laa korang duk2 kat type y mne k kawan2...

PERSONALITI TYPE A


  • org yang dalam type nie kan.. die lebih agresif tau.. aktif n lain2... n lagi satu dorg nie mmg tak de kesabaran.. dorang nak cepat jew biler wat somtg.. lagi satu.. dorg nie akan dapatkan gak apew yang dorang nak dalam hidup dorang.. wpun dorg tau halangan tuk dapat somting tue sgt besar dugaanyee.. tapi dorang akan cube tuk dapatkan juga... mmg aktif, tak penyabar... tapi bukan bermakna dorg nie negatif.. cume dorang akan berusaha sampai dorang menang.. n.. korang pikir dorg nie akan menyerah kalah???????? jgn bermimpi!!!!!!!!
PERSONALITI TYPE B


  • dorang2 yang dalam type nie lak lebih tenang... dorg nie akan lebih cool n senang sikit nak dibawak berbincang.. bukan bermaksud dorang nie pemalas sbb tak seaktif A.. tapi dorg nie lg bersifat tenang n akan setelkan somtg dalam keadaan yang aman tanpa perlu rase tekejar2.. ketenangan mereka gak leyh wat org sekeliling mereka senang dekat ngan dorang sebb cool kan.. sejuk.. spew nak panas2???? wat lidah, jari, kulit melecur jew.. hehehehe.. (easy going laa konon personaliti type nie)

sooooooo......... korang rse kedua personaliti nie leyh bergabung tak klo dletakan dalam satu kumpulan???? erm... u tink??????? tapi.. tak de yang negatif k.. A n B kedua-duanyee ok.. cume.. tgok keadaan laa beb... takkn tgh mmbeli belah nak aktif n kelam kabut kot kan.. tak de duit nak beli gak, mne ko nak cilok duit?? n takkn laa sok nak kne antar asgmnt n tak wat pew2 ag.. tenang sgt tue.. bia kne pada tmpat k.. anye teori..


wink**
sayonara
moshi-moshi

puteri remaja..kami N/juara!!!!!!!!!!!!!!!! [netball]

b4 stat - N/juara stand for NAIB JUARA k... tarikh ndak ku ingat.. nak bangun cek kelender pun aku malas sgt2.. cukup laa aku rajin update blog sambil ber-fb.. ngeee... nie nak story pasal team netball o kitorang call BOJA (bola jaring) aku.. sumer terjadi tyme cuti sem.. sgt sronok n penat n siok (sabahan)... adui.... pendekkan cter k.. nak attach picca kitorang.. ngee~~~


haaaaa... muncul daa.. team kesayangan ku y GILAK!!!!!!!!


bergambar dalam penuh debaran sebab pasni snap pic nie trus lawan...
snap pic ngan org besar.. besar laa sgt... wek... 


yaaaa... caiyok2... kami da bersedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ketika game... ni jew y adew... huhuhuhuhu...



haaaaaaaaaa..... apew nie?????? sesi mmbuka aircond semula jadi o pelancaran perfume s/jadi??
ish2.. kawal2 gak.. pengsan sume org anti.. caiyok2 puteri remaja.. puteri laa sgt.. ganas jew aku tgok..
alaf terkini k.. ni ayu2... wisss!!!!


n/juare milik kami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
weeeeehhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuu.......

bla bla bla... smpai sudah ke akhir cerita... penat lak yaip2.. padahal xde pe2 pun y ditaip.. sikit jak y ditaip.. apew2 pun.. dat day mmg sgt njoy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smpai sakit kaki n kitorang smbut kemengan ktorg kt sebuah restoran y terletak di bangi.. best!!!!!!!!!!!!!!!! hope adew lagi tnment camni.. tapi sayangyeee.. aku tak pat nak join sgt coz jauh!!!!!!!!!!!!!!! tyme da blik kajang, bru leyh lpas gian.. hehehhe... k laa...

wink**
sayona
moshi-moshi

Thursday, January 27, 2011

MALUYEEEE!!!!!!!!!!

adush... ni laa pertama kali aku terasa sangat2 malu dalam hidup aku.. sampai terbawak2 dalam next kelas.. apew yang aku mmpu buat juz tersenyum n tersengih sorg2 sambil diperhatikan si dia yang setia disamping aku.. adush.. takkan aku lupekan peristiwa semalam yang sgt2 tragis.. DUSH!!!!!!! gini bha cteryee..

pada suatu hari ...................... "cut!!!!! "

camni.. tyme nie kelas tuk subjek TITAS... tyme nie da abis kelas daaa... tggu laa kwn ku yang ag sorang nie.. terlupe nak amik tajuk tuk asgment.. yang ag sorg lak da kuar dr kelas (nasib baik).. lau tak.. abis laa aku... tyme tue aku dok perhati temanku nie yang nga berebut nk amek tajuk asgment dari depan.. tibe2 datang sorg kenalan yang aku bru SEKALI jew aku jumpe.. (muke pon tak cam..nenek kan).. die pon.. "hai...".. aku pon hai blik.. tanpe pikir panjang, terus aku " haaa... baru jumpe.. nah2.. amek jurnal nie.. anti wat tau.. lepas cuti baru bentang kat kelas ".pastu die " ohhhhhhh"... then adew sorang gurl datang dari blakang, trus yang kenalan ku nie " haaaa... nie.. kenal ag???? " (smbil tunjuk kearah that gurl)... tyme tue sgt2 terkejut  n speechless.. "ish.. apew yang aku ting tong sgt nie!!!!!!" tanpe cakap apew2. trus aku amik balik jurnal td.. waaaa!!!!!!!!!!! tyme tue lak abg helmi datang n tepuk bahu kenalan aku nie.. biler aku dgr jew nme die ag aku malu... nak jew tempek bedak sejuk tebal2 kat muke tyme tue.. hahahaha... apew lagi.. aku pon tergelak sampai stu kelas leyh dgr.. teman ku da tgok lain mcm dri blakang.. mane tak yee, mengilai kalah langsuir.. langsuir pon sopan ag aku rase.. nahhhhh... pastu c cgu n abg helmi pon gelak gak sebb aku da salah org.. aduyai.. tyme tue maluyeeeeee tak terkata.. sebaik kenalan aku n girl die tak kisah.. dorang tue dak kelas aku yang lain laaa.. byk sgt kelas n kenalan smpai tersilap org... DUSH DUSH...

then dalam kelas psiko blajar pasal sedar n xsedar.. trus aku pikir.. sedar kew tak aku tyme tue... main hentam jew... n dgn bangganyaa plak tue menyerahkan jurnal tue.. adui... maluyaaaa... psni 1000X aku pikir n tenung org y bru sekali aku jmpe lamer2 b4 aku terjah jew.. DUSH (lg sekali) MALU!!!!!!..


wink**
sayonara
moshi-moshi

Tuesday, January 18, 2011

singa oh singa..jangan gigit aku!!

post nie sekadar nak lepaskan geram kepada dua insan yang disayangi kerana dah mmbuli aku ngn mudahyee.. dush2.. kak nisa n c jum.. dush lagi... terpecah sudah rhsie yang aku nie takotkan singa taun baru cina tue.. hukhuk.. mmg aku tak leyh tgok singa tue dekat2.. rse cam hidup lak singa tue... mmg garang laa muke die... klo aku tgok tarian singa pon.. jauhhhhhhhh aku duk2 o diri tgok.. jgn harap aku g dekat singe tue taw.. tyme nie g jln2 kat 1B.. pagi kul 11 cam tu kot.. kitorang g makan kat merry dulu.. tyme tgh mkn tue.. tdgr bunyi gndang tarian singe tue.. c jum pon apew lagi... da mrancang ngn kak nisa nak tarik aku bawak kat singe tue.. adush... bagaimana mau mgelak... mereke sgt besar dri aku kot.. mmg mronta mntak tolong laa tyme tue.. dpelukyee tubuh kecilku ini n dtrik menuju kat nage tue.. waaa.. kak nisa jaat.. jum pon.. 1000X jaat.. dush... tapi nasib myebelahi aku... aku bjye laa mlepaskan diri.. tapi adew lak geng guyz kat blakang.. maluyee tyme tue.. trus aku lari2 anak g dari ctu.. jauhhhh2 aku jln dri c jum n kak nisa... mmg nak ngish daa tyme tue.. bleyh2 jew nk bwak aku g kat sine tue.. mmg tak leyh tgok.. mukeyee sgt2 garang n menakotkan aku.. tak sgup mau tgok.. waaaaa... mak!!!!!!!!!!!!! tolong!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eish... cepatlaa raya cina berakhir.. hehehehe.. [ketakotan]

sayonara
wink**
moshi-moshi

Tuesday, January 11, 2011

tahun baru.. hukhuk..

taun baru cam biase akn disambut dalam kamar y berwarna biru.. yang dipenuhi ngan tampalan yang da bertahun-tahun lameryee (but still look suweet n cute). hehehe.. y aku dgr anye laa bunyi pom pom pom yang sayup jak bha... ish... biler laa aku dapat sambut new year cam kawan2  y lain lak yea..
y lagi suke mmbute dari kuar (cam lain sudah bunyiyee nie).  xde laaa... wat pela nak kuar2 kan..
wat jem jalan jeww.. baik wat jem roti.. baru yummy.. dush.. da merepek bukan2 daa nie... sebb bosan bha nie.... huhu.. neway nak lepskan geram " aku tak ley nk on9 n update blog!!!!!!!!!!!!! sebb adew prob2 tertntu n terbengkalai sumer cter yang aku nak msukkn.. hukhukhik (gelak spesis apew lak nie) " ... tak pew..da dapat on9 dalam jgke y pnjg.. aku semakkn blog nie ngn cter2 y urm.. hihihi. best2... neway..

01.01.2011... adew sejarah tsendiri dalam hidup aku.. n aku akan ingat smpai biler2.. :)

wink**
sayonara
moshi-moshi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget