Tuesday, November 30, 2010

saya budak perasan

kali nie bukan apew.. tak de yang memuji kan.. jadi tak salah laa aku perasan kejap2 sebab dipuji oleyh facebook.. hehehe.. biase laa.. fb kan adew macam2 aplikasi yang leyh wat orang perasan dengan cepatyee.. same laa cam aku.. tak salah raseyee kan nak perasan kejap. semint dua minit jew (padahal hampir berjam2 sampai jalan kaki tak jejak bumi) hihik. npew aku prsan.. sume sebab result nie.. 



uuuiiiiinnnaaa... terang lagi bersuluh..

hehehhe.. bukan apew.. terkejut laa sebb fb pon memahami aku (prasan).. hehe.. bukan senang nk menerima pujian dri mnde2 yang tak mmpu nak bercakap nie kan.. klik jew tuk result.. trus kluar.. hebatkan.. pndai mereka ini.. aplikasi bermacm2 y leyh wat aku prsan,.. tp result kat atas nie cam lain lak.. sexy 98%?? hahaha.. (jaatyee ak gelakkn dri sdri) sexy kew.. ewww.. suami aku jew y akn taw cne sexyyee (biler bi d bm kan) aku.. beauty.. uuuu... beauty2.. kne laa bg pujian kat dri sdri..knytaan.. appun. sume dr MAHA PENCIPTA aku gak.. Alhamdulillah.. cool 100% ?? xnak cool.. nak hot.. (kmbali tidak bersyukur).. hot bru best.. panas memanjang (cam banyak dose lak).. apew pun.. tak pnting.. y pnting aku sgt bersyukur dengan apew y aku adew skunk nie.. da ckup tuk aku. tggl beberape pkre y perlu dilihat balik (kembali serius).. hehe.. apewpun.. impian aku nak ampak cantik (keseluruhanyee) dihadapan suami aku.. Insyallah..

p/s : agak serius lak post kali nie.. aku tak main2 laa!!!! jgn gelak.. eee..


wink**
sayonara

MAS kargo blok IBNU TUFAIL

ibnu tufail.. o blok B1 memang adew MAS kargo pon.. haaa???? tak cye.. tolong laa percaye.. tak tipu.. srius tak tipu.. k.. malas nak cter panjang2.. tgok jew k..


taraaaaaaa!!!!!!!!! kargo ibnu tufail..




haaaa... orang cakap tak caye.. tul kan.. cm MAS kargo..
eyee kan jak bha.. kasi senang hati aku..

banyak kan barang dalam kargo nie.. sendat cam sadin.. mmg spew y balik awal n barang dorang kat hujung skali mmg jenuh laa nak amek.. main laa korang baling2 bola yeak.. spew suh letak awl2 n blik pon awal2 kan..hehehe.. kejam.. tapi tu laa realiti kehidupan di dala kargo MAS nie.. apew pon..jgn riso. barang2 anda masih dalam kawalan.. di luar kawalan biler tsunami kargo berlaku pada 5 januari 2011 anti laa.. hati2..caiyok.. (habis laa bilik kesihatan aku, penat aku kemas hukhuk..)

tetapi..
dalam banyak2 barang y ade kat dalam tue. aku sgt2 tertarik ngan satu barang nie..taraaa!!!!!!!!!


hahahahhaha.. 
kotak tak serupe kotak..
da lunyai sgt2 lunyai..bergelak berabis kitorang biler tgok kotak nie..
sori laa kak. tak sngaje.. sy tau akk kitar balik.. msti kotak nie dr sem1 kan..
bgus akk nie.. sy pon nak kitar semula cam akk laaa.. bia xde rupe kotak gakk..bru nme semangat U..
heheheheh.. comel lak kotak nie biler da d edit camnie.. berseni gak kan aku nie..

wink**
sayonara

saatyee telah tiba..

hari ini malas nak story panjang.. coz tadi da penat story dalam bilik ngan barang2 yang perlu dikemas dan diangkut.. banyak rupewyee barang nak smpan dalam stor n bawak balik umah.. smapi tak terkira berapa kali aku ulang alik naik turun tangga tuk simpan kat bilik stor (bilik kesihatan).. moge2 sehat laa barang aku yang da selamat berada dala bilik kesihatan tue.. rawat laa beg tue baik2 k doc.. da da da.. malas nak merapu... mari aku tnjuk barang2 yang aku dengan rajinyee kemas sampai licin.. bersih dan suci.. 


aku mulakan dengan barang2 aku y bakal aku bawak terbang sekali.. suka barang2 aku dapat terbang merantau kesana dan kemari kn..




haaaa... taaaraaa.. ni jela barang y dibawa terbang bersama2..
heheheheh.. tapi aku hepy.. sebb teddy ku da jmpe pasanganyee..yeehhuuu...


next adalah barang2 yang akan ku smpan didalam stor bersama2 dengan barang2 yang aku bwak tuk memparasitkan diri di dalam bilik kawanku di ab...


banyakkn?? agak laa.. barang 3 orang plus sekotak buku dari blok lain
yang ingin menumpang dalam stor kitorang ( sangat sebok awk nie)

selepas itu.. kami pon berusaha menurunkan barang2 tersebut ke bilik kesihatan.. banyak kan. so tak heran laa klo wat sampai 5 kali trip.. mmg bersenam laa mlm nie.. sgt sronok (smpai kaki lenguh..da tua kan)... hehe.. akhiryee bilik aku bersih sgt2.. bangga lak dpt menyiapkan mengemas barang2 tue sume.. sgt tak disangka aku kemas smpai siap bersama rumateku wpun tido spnjang hari.. lihat laa bilik kami yang da clean n clear.. (leyh meng ptndingan keceriaan taw!!)


cantik kan.. leyh menang keceriaan kan.. (buweekk)


hakkkk.. y nie lak ruang tamu kitorang.. 
clean n clear jgk.. rajinyee kami mengemas (terpaksa)

sebagai kesimpulanyee.. oleyh kerana barang kami terlalu over limit.. smpai nak msuk dalam krete pon susah.. berusaha dan berusaha.. sebaik kecik.. leyh laa menyimpit2 cam sardin dalam tin tue.. hehe.. kesedatanyee mlampaui batas (uiii.. ayat ap nie..) ni laa y jadi...



picca tak bpe terang sebab cuace pon tak bpe nak terang..maaf.. ;p

persoalan disini.. adakah kami y tak mahir dalam softskill mengemas o barang mmg banyak?? tuk tak myalahkan diri sdri n frewnz y lain.. sbenaryee barang bnyak laa. kitorang da kemas sehabis yang mungkin tuk myumbatkan barang2 tue ( myumbat = tak pandai susun barang) hehehe.. neway.. barag slamat dimasukkn.. mmg dalam krete tue nmpk macam barang y drive bukan orang sebab orang2yee da ditutupi ngan barang yang banyak... sbaik laa ke kolej ab jew.. tapi biler da smpai nak naik smpai tgkat atas agak wow!!!!! atas sekali kot.. ngan barang y byk.. mmg smpai bilik baring laa.. kepenatan.. 

p/s : tanx to mia kerana sudi mgangkut kami bersama barang2 y bnyak kew kolej ab.. klo jln kaki.. pagi esokyee bru smpai kot n zana sbb tlg angkut brg2 trun ke stor smpao ksut basah n efa.. erm.. nak tanx tuk ap yea????? pikir jap.. (2 mint kemudian) haa.. tolong akk selme kite kenal2.. macih..moshi2.. n tak lupew dila coz bg kitorang memarasitkan diri di bilik ko n kak zai y tolong menyusun barisan kitorang. hehehe..

wink**
sayonara







Monday, November 29, 2010

wahai adik kecik


" AKU ADALAH DIRIMU "

post kali nie bukan nak cter pasal anak hilang mak.. mak hilang anak o y sewaktu denganyee laa.. post kali nie nak cter pasal seorg dak gurl kcik nie y sgt ak tak paham wpun aku dalam bidang untuk mengkaji dorang2 nie.. tuk ak laa.. c kcik nie sgt2 sweet.. knpew?? die macam nak luahkan somting y aku sdiri tak dapat tgkap apew.. tapi y pasti die asek sebut pkataan diatas "AKU ADALAH DIRIMU"... klo die sebut slow2 tak pe gak.. nie die sbut kuat2 (lg kuat dari badang y kurus) .. bingit telinge n berulang2 kali die sebut.. pengaruh tv kot.. tapi aku tak tau apew tujuan die sebut pasl mnde tue lepas die kne tarik tinge ngan mak die.. cian yee c kcik nie.. tp die mmg oandai bercakap.. aku ngn jum ap ag, mgolok laa.. " cne laa aku adalah dirimu" .. perlu kew aku bg korang pham haa?????? cam tak perlu jew kan..pham2 je laa.. bukan sush pon.. klo tak pham gak.. g tnye adik diatas nie.. barangkali die leyh terangkan.. sebb die sangat yakin dan percaya (sori jum..ayat ko) bler mgeluarkan ayat di atas.. aku nak terangkan pon jadi malas.. kang kene bang lak kang.. hehe.. kan jum kan..  (npe msti nme jum gak??) sebb die y suke berdebat ngn aku n mgutarakan mcm2 buah fikiran.. buah jambu.. buah nenas kat aku (dengki nie).. neway.. adik kcik.. kamu sgt pandai bercakap n sweet.. chumel cam adik sara (tetibe lak aku nie)..

p/s : tyme nak snap pic nie, aku tpakse menyelek2 dibelakang abg jum tnpe dketahui die n snap curik2.. takot mak adik nie mara.. mak die sgt2 garang.. cam singa nak mamam cicak..ewww.. takot..

wink**
sayonara

rosak laa laptop kalau camni..

sebenarnya tak de mnde nak cter..tu y post merepek merapu tue.. hilangkan bosan wpun da kul 12.46 tgah malam nie..huhuuhuh.. berbalik pada tajuk besar diatas.. aku takot laptop nie rosak jak bha.. (kluar sudah base sabah).. ndak bha.. sbenaryee aku maw cita y laptop hak milik rumate aku nie bekerja siang dan malam tuk menghiburkan hati aku.. cian lak aku tgok laptop tue.. klo die mampu bercakap, msti die akan suh aku stop tuk on9 o layan movie.. hikhik.. tak leyh wat pela.. sangat bosan.. so.. ko kene hiburkan hati beta wahai laptop.. hohoho (ketawak sampai putus urut uk2).. bukan penat pon ko... stay satu ympat jew kan.. so.. tak laa rosak kan (wat2 bongok lak).. hehe.. tapi ok laa.. skurgyee adew gak ko rehat tyme kitorg tido.. kan kan kan.. tyme aku jage, ko jge laa.. bru laa leyh jadi suami no 2 aku.. sntiase adew dikala aku keboringan.. menjadi peneman hidup dikala kesunyian (buweekk!!).. last cter y aku tgok cter kartoon.. ITAZURA NA KISS..tgok2..



hikhik..
ni laaa cter tue..

salah satu sedutan dalam cter tue.. gurl nie mnat kat laki nie..tapi laki nie tak..pastu gurl nie dr kelas y last skali.. laki nie lak budak kelas first.. da laa 1st, top 1 lak tue kat skol.. so.. rseyee die akan pandang kew dak gurl y dr kelas last y begok.. uihhhhh... last2, dak gurl nie duk umah laki nie coz umah dorg runtuh n kbtulan bapak dorg kawan rapat.. bermula laa crite mereka dirumah tue.. sgt2 sweet.. cam aku lak y blakon tyme tue.. (tak salah berangan sampai tmbuh jerawat haa) .. hehe.. y pasti cter nie sgt sweet.. dalam proses laki nie mgajar gurl nie, mcm2 y sweet telah berlaku n tyme mid sem gurl nie dapat top 50 even die kelas last.. n bla bla bla.. tgok laa korg sdri2 k.. cukup laa sinopsis..


adakah ini ending yee???????
lu pikir laa sdri..

apepun.. mekasih buat laptop y disayangi (padahal bukan ku puyer) kerana telah berkhidmat dengan aku walaupun ko pnah msuk wad.. ngee.. besh!!!

wink**
sayonara

Sunday, November 28, 2010

tinggi vs tak bape tinggi


Oups.. bukan nak mmpromote barangan di atas k.. tapi barangan diatas adew kenangan tersendiri.. lucu.. aku tak kisah klo tak lucu tuk korang.. janji lucu tuk aku.. sbb da xde lg kngan camni.. hihi.... tapi.. b4 aku pegi jauh2.. bagi laa aku kenalkn dulu hal milik spew remote di atas nie.. remote nie intan yg puyer.. n sumeryee bermula dari intan laa.. mngolok jew kjew die tue.. tyme nie aku n k miza lepak kat umah intan.. sbb parents intan tak dew.. 2 malam kitorang kat umah intan, mmg mcm umah sdri laaa... aku nie sukew skit myelongkar barang2 kat umah org.. tyme tu mncari remote nie laa... y tggi tue tv.. y kcik tu tuk vcd.. tyme ampak remote y kcik tue, aku gelak sehabis y boleyh.. tak pnah tgok b4 nie.. cam klakar jew.. besar tapak tgn aku lak tue.. chumel.. (pujian tuk dri sdri cugak)hihi.. 

tyme aku snap pic nie laa c intan bg nme y sgt2 tak terlintas dalam otak ak y gelige nie (adus, udah2 laa tue tiq) .. y kcik tu ika (aku laa tue,mntg2 tggi xsbrpe . y tggi tue abg speady (abg shafiq c galah).. trus aku gelak.. stat dari aritu, tiap kali nak tgok tv n mncari remote nie, kak miza n intan msti gne pggilan baru tue (adus).. y myakitkan ati tue, tyme tue aku kat atas, boleyh2 jew dora panggil "ika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" dgn kuatyee.. aku pon trun laa.. skali dorg ckp.. " bukan aku pggil ko.. aku cri remote kcik tak jmpe..hahaha" ahhh.. skit ati.. puye laa laju ak trun kalah pelari pecut negara taw.. mmg cari pasal.. myahut cari remote cam remote tue leyh tkedek2 g kat dorang.. den.. dorg akn sntiase letak abg speady n ika (remote tue k) dkat2.. mereng tul.. mntang2 aku rapat ngn abg tue  ish.. tp skurg2yee itu mnjadi kngn abadi.. si galah dgn si tggi y tak bpew nak tggi.. (xnak aku gne rendah.. kang rndah jew tak tggi).. apew pun.. abg speady mmg besh!!! besh sbb die rajin mengemas di kala aku dengan rajinyee mnyusun cd2 dalam kedai speady tue (susun sepah2..sjew bg kjew)... mgusik abg speady mmg best.. sebaik tak main kjar2 dalam tue.. hehehe.. "sori abg.. ika tak leyh tgok org duk2 diam2 nie.. jelesh.. harus dibg kjew utk dibuat.. hehehe.."


wink**
sayonara

malasyee anak dara sorang nie

post kali nie bukan berniat tuk mgutuk diriku y chumel nie (prasan kejap).tapi nak bcrite pasal aktiviti aku y aku akn wat setiap mlm sabtu.. basuh bju laaa... ish.. ingat best apew bsuh baju???? tak best langsung, slaluyee kat umah pakai mesin basuh n ampai kain pon bukan aku.. tp adik aku y rajin tue (tue pon puas kne pakse)... ak nak ampai bju n bsuh bju sori laa.. tak sukew.. tapi biler da hidup membujang nie, terpaksa laa merajinkan diri mencuci baju mggunakan tangan ku y kecil ini dan mengampaiyee di ampaian y same tinggi ngan aku.. tinggi kan aku (hakikatye pen---) hehehe.. ish.. da laa.. mals nk cter pnjang2.. ingat aku sukew mnaip nie?? klo menaip tak  tgok keyboard tak pew gak.. ini kne tgok..pening2.. takot salah ejew (padahal tak pas ag taip tnpe tgok) hehehe..



agak banyak laa kan klo satu baldi nie..

tapi baldi nie kcik jak bha..aku pnah bsuh baju dalam baldi kak carol y besaaaarrrrr sgt2 sbb bju 2mmgu puyer y aku tak reti2 nak basuh.. rajin kan diriku ini.. y bce2 nie jgn heboh2.. bukn seng nak mpamerkan kemalasan y tersirat dalam diriku ini.. hehehehe.. tp rajin laa jugak sbb aku mmpu bsuh baju nie (padahal da xde bju nak pakai).. xkan nak recycle lak.. pening laa aku anti.. yelaa.. nak jawab dri mne aku dapat perfume y 'wangi' sgt2 tue..haha..


gunakan bio zip.. lupewkan y lain..
(oups..sori2.. salah trdemark.. tu daia puyer laa)
biozip tuk iklan y PLKN tue..huhu

disini bukan bertujuan tuk promote bio zip k.. tapi nak mgumumkan satu malaysia y aku mggunakan sabun biozip tuk cuci baju2 aku y lebih dr smggu terperap dalam baldi tu.. ok laa sabun nie (tp cm sme jew ngn sbun aen) .. tak pe2.. mne laa taw kot2 syrikat biozip tbukak blog aku n tgok aku paki bio zip die trus antar bertong2 bio zip kat aku.. tak payah sush2 aku nak kne kua beli sabun cuci baju daa kan.. jimat.. (mmpi laa ko tiq!!) .. 


k k.. wat iklan jap..
"gunakan daia..lupewkan yang lain"

syarikat daia btul2 kne bagi aku tips nie.. da sush payah promote barang die.. kasi laku bha nie.. selepas abis mncuci baju mggunakan bio zip, aku akn mrendam bju2 aku dalam softner nie.. tujuan?? bagi wangi.. hehehehe.. n bagi lembut.. selembut belaian ibu.. sukew2.. da lmer tak dibelai oleyh belalai gajah nie (aish,apew cter gajah lak nie) alamak.. terlebih sudah.. huhuhu.. lps rendam bju.. aku akn rendam lmer2 tuk bg wangi sgt2 (alasan, padahal mlas nak ampai bju) hikhik.. lps da diyakini wangi, aku ampai bju2 aku y blamabak tue mggunakan hanger y berwarna pink.. hikhik..sukew2.. klo tgok bju aku y diampai, mmg bderet pink.. but im not pinky k.. adew gak wne lain.. hitam.. putih dan lain2.. :) .. legeyee biler da dpt ampai bju.. leyh tido pastu.. n mmpi sang putera dri kayangan.. ;p

p/s : gmbar bju disidaian tak leyh diltak.. tak bgus tuk ditonton.. harus ditapis.. hehe (pdahal xd snap)

wink**
sayonara




Saturday, November 27, 2010

oh peneman hidup baruku..


pkenalkan teman hidup baruku.. mr koyok @ mr K

mr K dperkenalkn oleyh rumate aku c Efa.. aku tgok jew die pakai.. aku tnye laa.. "efa sakit pale kew".. sebb die pakai tyme study kan.. pstu die ckp " tak laa, org mmg pakai mnde nie tiap kali nak study"... dalam hati aku, pelik tul budak kcik nie (bwah umo aku sthun k).. y aku tau mnde nie apek2 n nyonya y sukew pakai kat kple.. da cam nyonya gak laa aku tgok rumate aku tue.. hehe.. kang kne baling bantal lak.. (sori).... berbalik pd mr K.. aku mule rapat ngn die tyme nak study psikologi pkmbgn.. tuk 1st paper.. die laa y tolong urut kepala aku n bg sejuk.. agak berangin laaa.. smpai gian bha nie.. smpai mmntak2 kat rumate aku nak jmpe ngan mr K.. rse tenang biler mr K urutkan kple nie.. kekadang smpai tertidur ak...cgt2 besh.. sejuk.. korang pun patut wat mr K as partner korg tyme study taw.. tak laa kple berat sgt kan.. cre2 nak memikat mr K tak sush.. g jew kedai runcit kat tepi jalan umah korang tue.. berlambak.. satu kotak 2 hinggit.. then potong2 jd kcik cm saiz apek2 sukew pakai tue, then letak dikple.. anti mr K urut laa klpe korang.. bg sjuk gitu.. sronok kn... baik korang cube.. cmpem result gempak abis..apew y dbce msuk ngan tenang jew (padahal aku tak,sjew nak promote mr K)..gune laa mr K..



wink**
sayonara

maaf.. saya tak pandai mengemas

oleyh kerana aku akan jadi orang terakhir yang bakal meninggalkan UMS (dalam ktgori stud taun 1) aku sgt2 malas nak mengemas.. aduyai.. b4 nie fazatul yang tolong kemas barang2 aku tyme aku bru smpai n pndah bilik.. tp awal lak die blik kali nie.. hukhuk.. so aku n rumate aku telah berusaha se caiyok2yee tuk mengemas bilik kami yang agak bersepah nie.. ish.. dalam proses mengemas y stat pasa 25hb samapi laa tarikh post nie, ttp tak setel2 ag.. nmpak sgt kan kemalasan yang tserlah dalam diriku.. rse cam nak pggil adik aku (qila) tolong kemas jew.. ish.. anak dara apew laa nie.. pemals sungguh.. jgn korang jdkan aku bini taw.. (amaran keras).. ni laa rupew bilik ku setelah aku stop kemas2.. sgt2 penat.. lihat laa cne anak dare sorg nie wat kjew.. sangat tidak senonoh.. dri bilik berkemas, trus tak berkemas..


sebelum kejadian..



 

leyh tahan kan bilik ku.. ok laa jugak wpun tak secantik korg yee hostel..
ngeeeeeeee..

selepas beberapa minit..

lain lak yang jadi biler aku da stat kemas bilik.. makin "cantik" lak bilik aku nie.. hai.. cmni kew ank dare mengemas???? ndak aku mengerti... lets tgok2..


  


k... agak kterlaluan jugak laa kan sepahyee??????

tapi nie ok lg laa.. y b4 nie tak disnap pic.. bz kemas.. nie snap pon sbb da mls nak smbung.. camni laa keadaan bilik smpai skunk.. 29hb cmpen bilek kosong.. nak gerak lari kolej lain lak (sebb kat ctu tak pyh byar sewe sampai hb..jimat)... stay c2 laa smpai 8hb tarikh aku nak blik... n bakal laa kitorg beramai2 mkn megi selaku makanan kegemaran setiap pelajar u (sapew y tak mkn tu ak tabik spring laa).. k laaa.. taknk myeleweng.. kang cicak jatuh dr siling lak (adus,da stat merepek daa).. sudah2.. stop2.. jmpe lagi.. tadaa..

wink**
sayonara




Friday, November 26, 2010

cemburu kew??

post kali nie akan mengisahkan diri aku.. jeles kew?? ak kuat jeles?? agak laaa.. leyh dikatakan sgt kuat jeles.. tapi mnde tue leyh lagi diubati n dtangani.. dikakini tak leyh.. huhu.. tapi aku rase aku mmg kuat jeles.. ngan spew?? jap, tnye kat ayah lak

" ayah, akk jeles ngn spew haa??" 
" haaaa????? kucing??? yeee poracik.. ade kew kucing!!"

hehehe.. tak laa.. aku jeles klo org y rapat, rapat ngn org lain.. bukan rapat y cam chipsmore tue, tp rapat y btul2  rapat laaa... cam ;

  • parents aku
  • boyfriend aku
  • adik2 aku
  • kawan rapat aku
  • cgu y aku paling sayang
  • abang n kakak aku ( angkat jela coz aku sulung)
memang aku akn jeles sgt2 klo tetbe dorg wat tak pedulik ngan aku.. ish.. nak positifkan dri pon takleyh.. coz.. aku sayang dorang2 nie.. so, biler dorg ngn org lain, rse cam nak baling sendel lak.. hahahaha.. itu laa natural aku.. cepat jeles.. ntah pe2 jew kan.. poyos jew lebih.. tp tu laa hakikatyee.. klo tetbe aku nmpak org2 y aku sayang nie bermesraan ngn org lain, mule laaa... rse cam panasyee wpun tgh bersalji tyme tue.. salji pon leyh cair tau.. jgn main2.. lg2 bf.. klo ak nmpk dorg cam bakal2 nak mesre ngn gurl mne2 laa.. hihi.. brani wat laaa.. ksut aku saiz 4 o 5... leyh laa terbang dalam mulut ko kan.. kcik jew kot.. takkn tak mmpu nak telan lak.. tuk org lain lak.. ermmm.. aku diam jak laa.. janji korg bahagia.. tapi jeles ttp jeles.. pedulik (versi sabah) ...

nie pic orang2 y aku sayang sgt..hehehe..


my papa n my mama y sangat dirindui..
 rindu nak kne mara n bebel.. hehehe..

adik-adik aku y mreng!!!
 wah.. rinduyee nak gado ngan dorg bg sume jiran dgr..




 




haaaa... nie laa kwn2 y ku syg n akan ace jeles klo dorg rpat giler ngn org lain..
bukan buang tebiat k.. tp tu laa y real..
hehehehe..


wink**
sayonara



Thursday, November 25, 2010

Teman Tapi Mesra

TTM
sgt2 mgidamkan TTM.. tapi tak pnah lak nak dpt coz sumeryee akn mgundur diri saat perkara itu ku lafazkan..aduiinnaa.. bikin suspen jela ko nie ika.. k.. lihat dialog dibawah..

setelah sekian lame berkawan..n sekian kejap berkawan..
" ika, aku sukew laa kt ko, sbnryee aku da lmer minat kt ko tp takot nak gtau"
" npew ko sukew kat aku?? aku tak dew pe2 y menarik kot.."
" tp aku sukew cre ko, ko nie cute, peramah, sukew ktwe, ceria, caring, mnje dan lain2, sebb tu laa aku sukew kat ko " ( setelah dibanci k!! bukn nk pacan wpun da..hehe..)
" (dalam hati ewww yee die nie) sori laa, kwn2 leyh laa, klo nak kapel2 tak leyh laa.. borg laa kapel2 nie"
" so, ika taknak laa, tp sy btul2 minat awak, nak awak"
" xnak, klo sggup tggu, tggu laa.. tak payh kapel, kawen trus.. k"
"erm.. ok"

uuiinnnaaa...
sebab tu laa aku ngn kwn2 laki y agak2 macho n tak encem tak pnah kekal, sumer ingin mgambil kesempatan dalam kesempitan.. nyampah aku.. bru knal tak sampai 24jam apew cter?? ( mlmpau lak 24jam, smmgu laa)..  ehhh cop.. tp aku ramai gak kwn2 laki baik y encem2, smart2, giler2 smpai tlebih giler cam otak shot pon de gak (cover blik).. tapi lain lak kat cnie.. telah ku ketemu TTM aku.. sgt sweet ini budak n sgt myakitkan ati.. klo duduk lepak ngan die tak sah klo die balik ngan tgn y xde merah2.. hahaha.. myakitkan ati kan.. tp die ttp best.. sgt2 best.. :) jom tgok sket spew gerangan mamat tue.. 



taaaarrrraaaa!!!!!!!!!!!
ini laa dia my TTM..leyh wat calon suami cgak kan..
asalyee nak ltak pic die sorg2..tp taknk..pic aku kne adew cgak..bru adil n sweet..

nmeyee ehem2.. xperlu laa gtau kot.. y pasti die sgt sweet, tu y nak wat suami jew  " mak!!!! ayah!!! tgok laa bakal menantu mak n ayah nie... ok kan????? " hehehe.. die nie akn berade dimana sajew aku adew.. tandas, bilik terkecuali k.. slain tu ade laa.. sggup dtg dr saaaannnaaaa ke sini utk tmn aku mkn jew kot.. hehehe.. pembulian btul.. mafia yee aku.. pepepun.. aku sayang die sbb die sayang aku.. die tak sayang aku..aku tak sayang laa die.. adil dan saksama kan.. hehehehe .. neway.. die mmg sweet.. tp die pon sgt menyakitkan ati aku!!!!! argh.. mne laa tak merah2 biler nal blik.. cian laa.. sori wei.. juz tau y ak sukew ngn ko.. skit2 jela aku cter psl die ea.. byk sgt.. mls lak nak mnaip.. juz noieg y die sweet.. sggup bersusah tuk aku n myakitkan ati...............................................................................................................................................................


wink**
sayonara

20/10/2010

ari ni kite akan bercerita tentang tarikh nie..
tarikh nie adew 2 peristiwa yang sgt seronok..
satu yang sweet n satu yang dot dot dot..
ak mulakn ngan cter y dot dot dot..

alkisah..
11.00 - 1.00
di dalam kelas komunikasi korporat..
cam biasa, biler dalam kelas nie, aku akn on9 gne hp sbb kelas nie sgt2 bosan.. lg bosan sbb pada tarikh nie adalah hari presentation tuk group asgmnt.. satu patah pon ak tak paham.. bukan masuk exam pon.. so tak pyh laa dgr sgt.. n paling best biler dapat awal.. sumer group xpress kan.. tyme nie ak nak sign attdnt, mmg kne berebut.. klo tak berebut alamtyee kua lmbt laaa... cop, nie bukn cter psl aku.. tp org lain.. myimpang lg.. k.. tyme sumer org nga sign attdnt, ade seorg mkluk nie, tak tau laa apew y die bikin, y pasti die salah aim kot.. tp cian yee die.. apew jd kat die???? ermmm.. nak cter kew haa???? kne mntak kbnran dulu.. takot anti die majuk lak.. hehe.. tak pyh laa cter yea.. ckup laa kitorg stu kelas y tau.. y psti feedback y dtrime oleyh die adlh gelak ktwe y amat kuat dr bdak2 dalam kelas tue.. tp sayangyee aku tak dapat tgok aksi tue sbb ngah berebut nak sain attndnt sbb prutku da berlagu sumbang ( cacing nyanyi kan, mne best).. tp sgt lucu.. itu adalah kali ptme n terakhir utk bdak tue.. jgn laa ko mgaibkan drimu ag ------ ....


alkisah kedua.
tak tau laa cne nak cter.. tp itu adalah ayat y mgubah segalanya.. ap ayatye??? ntah laa wei.. bia aku jew y tau n mmg aku jew pon y tau.. sgt sweet.. sbb disebalik ayat tue n tarikh nie n mnde2 y berkaitan wat aku teruja sgt2.. sgt sweet.. n sgt2 kebetuklan.. RLY.. huhuhu.. tanx.. tyme tau sumer perkaitan y jd, aku rse cam "hmmmm.. btul kew nie??? o hnye mmpi jew nie.. xkn laa leyh jd cmnie" bru 1st tyme kn.. hehe..



apew motif ku ltak pic nie???
hahahaha..
sjew jew.. wat semak... xpew kan......

wink**
sayonara

Wednesday, November 24, 2010

raya haji d perantauan

wat pertama kaliyee sy beraya di tempat orang.. raya haji jelaa.. klo raya aidilfitri mmg da terjun laut (gimik).. hehehe.. sronok laa jugak.. sy g beraya kat kem askar LOk kawi.. sronok gak laaa.. wat sekian lameryee dapat jugak aku lepaskan gian nak tgok tv.. mmg tgok tv jela kjew.. agak2 da abis rancangan, sambung tgok mvie kat laptop lak.. bilik y sgt besh.. cejuk.. hehehe.. ( oups! cter pasal apew nie???? cop2, cter psl raye lak k.. sori, terlbih landasan).. sy beraya kat umah mak sedara kawan saya.. wah!! y beshyee kne naik tangge sampai tgkat atas sekali.. bape yea???? jap " yana tgkat bpew umah makcik ko?? nak g bom!!" .. tgkat 4 kot.. tggi kat.. sakit kaki.. trus kurus biler naik tangga tinggi nie.. (lamer2 rangka jew y berjalan).. tyme raya haji tue, bangun agak lewat laa.. da bangun lewat tue pham2 laa.. (xg smyg) n.. y paling tak besh tak dapat nak bkenalan ngn abg askar selaku tetamu pertama pada pagi raya tue ( tgah cyuk2 ag kan) kang takot adew y pgsan lak bau perfume s/jadi nie..haha.. yana n aida jew y smpat kenal2.. :P wek..

satu hari tu kami beraya kat dalam kem tue jew.. rajin btul2 makcik2 tue masak.. lepas gak gian aku nak mkn mknn semenanjung y sangat dirindui.. huu.. makan ayam, mihun sup tomyam, nasi briyani, laksa dan lain2..yummy ( terliur gak nie sambil menaip)... sedap..sgt sedap.. hari kedua kat sne kitorg bertiga jadi chef.. apa lagi, mase tuk nerperang kat dapo.. da lamer tak masak, bestyee biler dapat msak.. hehehe... aku msak daging masak kicap.. wah!! sgt lazat n memikat, licin.. habis.. tak sempat nak tapau bawak blik ums.. hukhuk.. nextime laa.. klo tak..leyh c dia rse msakan ak nie.. neway, sgt2 best.. b4 terlupa, kitorg masak nasik lemak pagi tue, da lamer kot tak mkn nsik lemak..mmg lepas gian laa aritu.. agak2 mnjelang petang, kami blik ums.. sangat seronok d hari raya haji.. rindu kat umah y berada di saaaannnaaa...




nie nsik briyani y sgt d idami..hehehe.. skityee kitorg mkn...
y penting.. sgt sedap...


kegolojohan teserlah..
hoi anak dare, mkn leklok laaa...
anak spew laa nie..


wink**
sayonara




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget