Monday, December 6, 2010

amanat kepada pembace..

hai... nak tinggalkan amanat tuk korang leyh tak??? sebenaryee pasni cik ika tak leyh on9 daaa.. sebab

  • tuan laptop mau balik semenanjung daa pagi nie..
  • takde b'band mau on9
huhuhuhu.. so cik ika nak mntak korang jge blog cik ika leklok.. n tgok2kan ikan cik ika.. klo singgah2 tolong laa bagi amam k.. cian dorang lapar anti.. anti klo da leyh on9 cik ika ltak post baru lak k.. n pada y baru melawat.. jd laa followers cik ika.. sye hargai kamu.. papai.. c u.. ( sedih ) sob sob...



wink**
sayonara

new blog ika [kitty]



hai... disini sye nak kenalkan blog terbaru sye y bru dibikin beberpe jam yang lepas.. blog bru nie diilhamkan oleyh sye sdri laa.. sbb giler kucing kan.. n pinky... blog nie pinky bukn sbb sy suke pink (boleyh laa) tp sbb nak meminkykan (ayat!!!!! dush)blog y nie tak leyh.. hehehe.. tak jmpe lak template y sweet2 pink.. so.. lepaskn gian kat blog baru nie.. hehhe.. blog KITTY akn mgisahkan tntang kucing ajew.. sumer bkaitan kucing yang chumel!!!!!!!!!!! so.. jdi laa my followers k.. papai...

p/s : jom laa sayang ngan kucing!!

wink**
sayonara

yeayea.. setelah sekian lame..wee~~

kali nie cik ika nak bagi award kat diri sendiri.. tujuan tuk mmbanggakan diri cik ika yang buat pertama kaliyee pandai potong kuku sendiri!!!!! hehehehe.. sori laa.. sy mmg tak pandai potong kuku sendiri.. tak pndai bukan bermaksud sy tak pernah potong kuku (uih..ap laa jd klo tak potong2 kn..) tapi sy selalu mntak tolong orang.. tak kisah spew pon.. klo terse nak myusahkan org tue, sy suh laa die potongkan.. hehehe.. klo sy sdri yang potong, hmmm.. mkn mse y lmer n bukan jari jew main peranan, dgn dagu2 sekali masuk cmpur dalam proses pemotongan kuku sye.. hehehe.. (macam mne laa tue kan)... tapi.. arini.. sye da berjye buktikan saya boleh!!! caiyokk ika!!!!!.. haaa.. tgok laa..


taaaaaddddddddddaaaaaa!!!!!!!!!!!!!



haaa.. tgok2..antekkan susunan kuku sy (wek :P)

haaaaa.. kan sye da ckap y sye da pndai potong kuku sdri.. btol nie.. sye potong sdri.. sbb da pndai laa sye teruje.. antekkan.. ampak lg bntuk kuku kan.. hehehe.. klo b4 nie xde rupe serpihan kuku.. ancur.. tapi arini.. i did it!!!!! tepok tgn sumer!!! keep it (yee laa tue, ntah2 psni suh org lg kot) ngee~~ salam..

p/s : mood~~~~ teruja

wink**
sayonara


ouch.. darah!!!!!!


ngeeeeeeeeeeeeeeeeee~~
salam....

kali nie nak cter pasal peristiwa berdarah dalam hidup sy (konon).. xdelaa.. tyme nie.. sy tgh on9.. syiok sgt dapat on9 dalam jgke mse yang pnjg.. sbb pasni jgn harap laa.. psnie bermule sudah kerjaya cik ika sbg urm.... tidak dktahui ag.. coming soon..

tyme nie, sy sedang m-update blog nie laaa.. sedg mg-update.. dgn slumberkyee myeret kaki di atas lantai tuk mbtulkan kedudukan jew.. pstu ape ag.. terkejut sbb terse pedih y amat sgt.. tgok2 darah.. luke.. adew somtg msuk kaki.. bntuk fizikal sgt kcik n halus... kace laa kot.. selumba cklat kan?? (yela kot..)..

cam nie laa lukewyee.. mau kasi tgok jugak.. kongsi ama2..ngee~~




uhuk... pedih aww!!!

tyme nielaaa bru sy berjgket skit2 jew amek tisu lap darah.. cian sye.. darah makin kurang.. derma2!!!!! ... tapi skunk nie da ok laaa... sy kan kuat.. mne main angish2 nie.. cam dak kcik jew lau angish2 nie.. ngee... neway.. pesan tuk diri sdri n kawan2 .. jge kaki anda baik2.. kaki jew.. hehehe.. k laa.. salam..

wink**
sayonara

saya tak merokok laa!!!

saya nie bukan laa seorang perokok.. tapi kekadang tue merokok laa jugak wpun sy tau yang merokok tue mmbahayekan kesihatan saya.. tapi nak wat cne.. da sye suke.. f'rite lagi tue.. tapi ok wat sbb tak slalu sgt merokok.. kire sehat laa kan.. sye pon tau y rokok2 nie mgndungi nikotin, tar, racun tikus n mcm2 ag laa racun2 yang best2.. tapi apew leyh wat.. da sukew.. sye hisap laaa.. klo sy skit.. bukn korg jge kn.. (hentikan repekan anda skunk!!) baik bos.. ika suke merokok.. tapi rokok sy berperisa.. coklat n strawberi... 

taaaaaarrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ni laa rokok kegemaran si ika.. yummy kan..

klo dulu2... sukew gak beli mnde nie wat mkn n sorok dalam bilik (xnak bagi adik, anti cepat abis).. hehehe.. tapi ckunk tak daa.. da stop.. ekonomi tak stabil.. tgok.. sy pon leyh stop taw.. y not korang?? (tak pham).. nie bukan nak promote barang nie.. tapi mau kasi tau y saya mgidam mnde nie.. hehehe.. "pasni nak suh ayah beli..lau ayat kedeng, suh mak" kate hati.. da laa.. korg y pemurah anti bg kat sye yea.. tak slah skali-skale bnje sy amam kan.. ngee ~~

wink**
sayonara

Sunday, December 5, 2010

aku kepada 'saya' o 'cik ika' ^_^

eheee.. salam kepada pembace.. arini aku nak ag stu perubahan.. asek 'aku' jew kan.. cam kasar lak.. so.. i'll change it to 'saya' o 'cik ika'.. 'cik ika' tue mungkin tuk sesi nak mngade2 jew kot.. ehee.. tp 'saya' tuk sesi formal.. sbnryee tak nak gune 'saya' sbb terse cam pgilan tu tuk gadis ayu.. but im not.. tapi tak pela.. kite gume jew pggilan 'saya' k.. so org yang tua o mude bce syiok sikit.. (sopan budak nie..kate mereka).. haaa.. sopan takpe.. ayu jgn.. coz im sweet little gurl not ladies (wpun umo da nak msuk 21 da leyh mngundi pown!! ) yeehuuu.. so.. starting from dis post.. im going to use 'saya' n 'cik ika'.. ampak sopan not ayu k.. eewww.. k.. selamat mmbace n salam perkenalan wek :p

wink**
sayonara

peristiwa paling best di sabah


[ my team ]

peristiwa  paling best kat sabah adalah disaat aku dibawa berjalan-jalan  membuat keje lapangan tuk subjek HUBUNGAN ETNIK yang sgt ermmm... hehehehe.. tak best..  kitorang wat kjew lapangan kat tamparuli.. mkaji orang bajau puyer keturunan.. sronok laa.. taknk story byak2.. tgok gmbr jew k..







picca kitorang n da geng tyme kat kg tamparuli sabah..
sebahagian dari gelagat kami yang senonoh.. ngee~~

adew lagi picca laa.. kali nie tmpat aen.. tgok dulu k.. njoy!!!!







picca nie lak kami berada di sekitar kundasang..
sgt2 sejuk disana n pucat muke masing2 (paling ketara spe y kulit cerah)

sepanjang pgembaraan terasa sgt2 seronak n best.. klo adew pluang nak g ag coz everytg mmg syiok.. (thumb up) .. sgt2 sronok.. yang lain pon sporting.. klo nak tgok lg byk picca nie leyh laa mnjelajah kew http://www.facebook.com/album.php?aid=34457&id=1830804240 ... kat cnie korang leyh tgok.. tapi m8 sure da frewnz ngan kite laa (xde niat nak promote fb k)... k k..xmo bebel pnjang2.. da tgok picca k.. nikmati laa bersama teh boh ( nie asal tetbe lak nie)... k.. camat bercuti..


kami mengucapkan selamat hari raya pd sumer (dush, hentikan merepek ika)

p/s : dedicated to abg fahmi.. mekasih sbb bawak kami jalan2 sepanjang hari dri pagi sampai malam..
n to my team.. korang sgt2 best.. tanx 4 dis sweet moment..[ pp,yana,kak ofie,abg helmi,fiq,aishah ]..

wink**
sayonara


 


kenalkan blog anda bersama BLOGLARIAN

kali ni cik ika (tetbe ade cik) bukan nak bercerita pasal olahraga, mrentas desa, jogathon o ape2 jela yang berkaitan.. tapi cik ika nak cerita pasal BLOGLARIAN yang diperkenakan oleyh blogger di link nie.. http://muncai-etot.blogspot.com .. cik ika not sure (speaking beb!!) mnde nie pasal apew.. tapi cik ika tau mnde nie leyh mengenalkan blog korang-korang yang kaki blog tue ke serata dunia (tak hyperbola kan??)..
korang try jela wat.. mcti korg nak blog korang ditatap jugak kan.. so..klik jew kat link bawah nie.. anti korang pham laa.. klo tak phm.. cik ika leyh ajar wpun cik ika sendiri nga pending... 

image


cik ika suke bloglarian sebab cik ika leyh menghayati seni blog kawan-kawan yang lain n leyh laa cik ika mencantikkan blog cik ika berilhamkan blog kawan-kawan yang lain.. ngee..

disini jugak cik ika nak jmput kawan-kawan cik ika yang lain tuk join :


kawan -kawan.. selamat mencuba !!!! caiyok..

Saturday, December 4, 2010

masakan gurl bujang

hari-hari tempat aku cuti terpaksa laa aku belajar tuk berdikari (singkatan berdiri atas kaki sendiri).. so.. sebagai ringkasan.. kami 4 dara main masak2 laa.. bukan main masak2 masak daun, pasir, rumput cam tyme kcik2 tue k.. tapi masak ermm.. alaaaaa.. makanan orang bujang jew.. tapi yummy jugak taw.. kekadang dak 90an masak.. (aku n dila).. kekadang dak 91an y masak (efa n zana).. klo nak bndingkan.. kitorang masak lagi besh.. hehehe.. (mara dak 91 an tue).. main2 jak bha.. korang masak sedap gak.. (bodek2..takot dorg taknak masak daa..jaat).. malam nie resepiyee ialah.. erm.. segan lak nak gtau..

SARDIN N TOLOR GORENG HANCUR.. hehehe (gelak lg)

bahanyee ialah :




xperlulah nak gtau cre2 nak msak kan.. senang jew pon.. main campak2 jew..
biler da siap.. ni laa hasilyee..maaf..picca tak myelerekan..tapi rseyee sangat yummy!!!!

selang beberapa minit setelah amek bau jew... 
taraaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!


taraaa!!!!!! siap masak sudah.. telur goreng y digoreng bersama cili n bawang besar.. sgt myelerekan..bau pon sedap taw.. rase lg sedap.. n.. telur dibikin hancur bukn sebb chef tak reti masak.. tapi cebb masak dalam priuk nasik.. tu jd camnie.. (kt kolej xde dapo k).. tapi ok wat.. leyh dimakan n sedap.. pd y nak rse wat sdri k.. apewpun.. aku nk wat pgakuan.. aku sgt2 tak pndai goreng telur.. pasti hncur.. takde rupe telur da kot klo aku y msk telur nie.. ngee..


haaa.. nie lak sardin.. hehehe.. sori laa.. tak cntek daa pic nie sebab dak2 bilik da mkn terlebih dahulu b4 aku snap pic nie.. hehehe.. tu laa..on9 ag.. huhuhuhu.. hmmm.. lapar lak biler tgok sardin nie.. cam nak amam ag lak.. lapar2.. esok jela.. msk acik goreng amam.. yummy.. sardin nie sedap.. lg sedap jika diamam bersama kicap.. kegemaranku!!!!! sedapyee..

wah!!!!!!! wat perutku nie lapar balik!!!


selamat menjamu selera..
ini jela masakan n makanan yang kami mampu sediakan..
masakan gurl bujang..

p/s: to chef dielah.. sedap2..masih.. (aku tak msk sbb mlm nie turn dielah k)

wink**
sayonara












kami tak bersalah

pada satu malam (satu jew..sbb pnah jd skali jew) sy dan kawan2 sedang mmbuat kjew masing2.. ade yang on9 n adew yang tgok mvie n adew y baring.. tibe2 datang seekor tebuan terbang di dalam bilik kami.. kami pon terkejut.. aku klo da ampak mnde terbang cmtu mmg terase nak ikut terbang sekali.. klo mnde mlompat aku lompat n klo mnde lari aku lari cgak pstu mlampat.. geli3 (versi upin ipin).. maka kami pun tak tau nak buang cne tebuan tue.. sumer bjge2 supaya tak disengat.. akhir sekali.. ade seorang dak kcik nie mgambil snjata yang besar lagi tomokk n waaaccchhhaaaa.. himpitkan diatas tebuan itu td.. nak tau apew mnde tue?????

tarrraaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tin biskut jacobs..

last skali.. tebuan tue pon mati.. bukan niat kami nak melakukan pmbunuhan.. tapi nak myelamatkan dri kami dr dsngat tebuan tue.. kang adew yang tak balik umah lak.. takpe kan kawan2?? kami tak bersalah.. tebuan tue yang salah.. spew suh msuk bilik gurl2.. ngee.. malam tue sumer leyh tdo ngan nyeyak n bgusti d tmpat tdo (aku laa tue.. ish3).. cube laa.. psti selamat..

wink**
sayonara

MESTI cuba.. yummy!!

haaaa kawan2.. ini recepi terbaru tuk buat air dikala korang terasa rajin nak buat laa.. agak leceh laa nak buat.. coz aku mnum pun air yang dibikin oleyh kawan aku y bernama dila CUTE  ihik.. tapi srius sedap.. bahan2 tuk buat air nie ialah :



milo + nescafe + susu tepung = yummy !!!

oups sumer.. jangan salah sangka k.. ini bukan neslo (wpun lebih kurang) tapi ini yang buatan sdri puyer.. sedap.. try laa wat.. tak sush pon.. tak pyah ltak gula daa.. cukup manis daa.. ltak gula anti terlebih manis lak.. tau laa korang manis2 orang yee.. tp jgn laa dlm mnumn pon dimaniskan jugak k.. kncing manis lak kang.. hehehe.. 

gabungan yang mantap..
selamat mencuba !!!!

wink**
sayonara


Friday, December 3, 2010

dun easy say LOVE


hari ini aku juz nak show da LOVE.. aku tak tau apew sbenaryee pngertian cinta SESAMA MANUSIA.. sgt mgelirukan.. kekadang orang senang sgt cakap "aku cintakan kau" n "aku sayangkan kau lebih dari yang lain" .. tapi tau kew dorang apew itu cinta??? srius aku cakap.. aku tak tau.. penerangan yang aku dapat tentang cinta pun tak terlalu myakinkan.. tapi mungkin laa aku dapat rase cinta tue.. tapi btul kew apew yang aku rse tue cinta o juz sayang ditahap yang gaban?? (pening2).. apepun.. cinta sgt bahaye.. srius.. salah langkah.. abis laa.. bukan cinta daa tue.. nafsu semata-mata.. klo btul2 di amati pgertian cinta.. pasti terasa indah kan...




hmmm.. orang cakap cinta selepas kawen lebih indah kan.. tapi aku tak cakap camtu.. sebb peredaran masa skunk ngan dulu lain.. kite kne mcntai n dcintai psgn kite tue dulu.. kenal hati budi die dulu.. klo cinta lepas kawen takot dibuang kelak.. tak nak sume nie jadi kat aku.. aku harap aku akan dapat pasangan hidup yang baik2 wpun aku nie kurang baik ( tapi tak jahat k, nakal adela ^_^)... n klo pilih pasangan tue, pilih laa y btol2 ok.. jgn pilih tuk dibuat main2.. takot stu hari nie dpermainkan oleyh suami sendiri plak.. 



jangan laa korang senang2 lafazkan " I LOVE YOU" klo korang tak maksudkan cmtu



semua indah biler bercinta kan..


kata-kata yang indah akan selalu didengari..
hanyut dalam dunia cinta masing-masing..

 

urm.. eyee kew??? tapi lagi indah jika selepas kawen kan.. skunk nie -------
apew pun.. love is a gift that not all people have.. juz 4 da sweet one only ^_^
(memandai jew aku wat ayat ntah pe2)


tapi.. tue sume atas pndapat korang sendiri laa cne nak terjemahkan cinta korang pada orang lain.. jgn lak biler tak bpisah sumer korang nak balik.. tak pikir lak janji2 y korang da kuarkan b4 nie.. tuk aku.. cinta itu sgt indah.. n aku xkan terjemahkan ikut kata-kata tapi perbuatan.. perbuatan yang bersahaja.. perbuatan yang original no ciplak2 n bukn tuk gtau y aku cintakan die.. bia laa die sdri y rse y aku cntakan die.. tapi biler da kwen lain laa cter yee plak.. ngee.. stop2.. anti terlebih lak.. ^_^


p/s : pada y tingin nak bercinta.. pilih laa cinta korang tul2 k.. jgn smpai merana diri..

wink**
sayonara





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget