Tuesday, September 7, 2010

5minit di karambunai


welcome to karambunai lagoon park!!!!!


ni laa kami..kami laa y telah msuk ke alam kawasan karambunai nie tnpe membayar walau satu sen pun..baikyee abang tue..mekasih laa yea..ni pun atas bantuan ayah pp y mntakkn kebenaran tuk pihak kitorang..huhuhuhu..sgt terharu..saksikan laa perjalanan kami disana yea wpun hnye 5minit..

tibe dalam kul tak ingat..y pasti pagi kot..tapi cuaca di atas mcm da tghari..tp kan..tuk mkluman sumer..waktu disana leyh diibaratkan cam awal sejam dri mase kt semenanjung..mule2 agak kekok..tp lps sebulan..biasa sudah..best dok kat sabah..ngeeeee..


jelas tak jelas..tak pew2..bia sy terangkan syarat2 nak msuk dalam kawasan nie..
nextime leyh laa korang datang bawak family ( ni y rse nk mntak gaji kat pengurus lagoon ni)
da tolong promote kan..k..masuk nak kte mahal tak laa mahal sgt..tapi boleh laa..jom tgk hargeyee..
untuk kanak-kanak - RM 5.00 stu kepala
untuk kaum dewasa - RM 10.00 satu kepala
n..tempat nie hnye beroperasi dari jam 9.00 am - 5.00pm setiap hari..

tyme kitorang datang sini..tak laa ramai sgt org..tu y wat kitorang slumberk yaya bergmbira n menikmati pmndangan kat sane..sronok gak laa..'macam-macam' adew taw..

antaranya........

nampak tak???
wat2 laa nmpak k..
sronok gak laa aktiviti kat sne..leyh njoy..
tapi kitorang tak laa wat sumer tue..5minit jew kan..mne laa sempat wpun bju da sedia d dalam kete..tggl nak terjun dalam air jew..tp tak derk kesempatan dalam kesempitan..
so...tgk jelaa org bersantai disitu smbil snap picca...
lagi stu sy nak gtau..

tiada penyelamat y bertugas..
berenang atas risiko sendiri..
itu laa kate2 peringatan dri pihak karambunai lagoon k..
so..kpd y kcik2 tue..mntak bntuan org besar2 tgk k..
sy hnye laa mnusia biase y hnye mmpu posing kat ctu..bukn tuk tlg korg y kelemasan..
nnti takot,dr sorg jd 2 org lak y lemas..byk kjew anti..
tp takpew..best apew lemas beramai2 n berjemaah kan..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu....

antara mnde2 y adew disana n y sempat kitorang berposing adalah seperti dibawah k..


ni laa antara kawasan2 menarik y adew kat sne..
y bestyee..adew pokok y smer tggi ngn aku..wah..tgk laa..pndek kan pokok tuee..
sesuai laa jd geng aku..hehehehehe..
n kepada sesiape y sukak sama chase..main laa korg puas2..besar lg tue..
korg sdri nak jd askar,king,queen pon leyh gak..
tak derk y melarang..
huhuhuhuhuhuhu..
sronok gak laa wpun tmpat yee agak kcil..
tak muat klo sumer dak ums serbu tmpat nie..
mau pengsan c manager kat situ..


cantekyee kan..ujan tyme nie..untuk makluman..ni kat tg aru..out of story jap..sjew nak selitkan..wat tatapan umum..sesuai tuk sumer lapisan masyarakat..
k laa..jumpe lagi di blog y lain..smge terhibur..y tak terhibur tue..errrmmm..no komen..nasib korg..
n..jemput2 laa kew sabah yea..besh kat sini..
n bnyak lg tmpat best..yeahhhhhh...
n..sebelum terlupe..maaf laa pihak karambunai lagoon coz kitorang terlebih2 mse..
tu tndeyee tmpat korang 'best'..hehehehehe..
smpai tak tau kat ne nak bergambar..
apepun..mmg cantek

wink**
sayonara

0 komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget